Studio Press

When times keep on ticking

pergh stylo la juna !!




ni awek mne lak ni?
nme pnjang dia rabiatul,
haha. nadia.




Nabil ni bile orang tgok dia main je,
tros gelabah,
wat bese2 sudah !!








Tal klu da dpt gitar ni,
mmg da jadi giler cam sial,
metal pun ko tiibaii






awek ni nmenye fida,
pndai men gitar,
kiut gituwh.


Problem,masalah, dan persahabatan.....

Kenapa....
semua bertanya, apa yang terjadi ye?
aku pun xtahu...kita ada masa ada kewangan ada sahabat.
kenapa masalah sering timbul, pada waktu yang sangat tidak sesuai.
kenapa perlu ada yang menindas, dan keputusan yang sentiasa salah.
hummm....
kawan2 kita semua ada masalah masing2, ada yang tahu ada yang tak tahu dan x cuba memahami.
cuba kita renung, pernah ke kalau kawan2 ada masalah kita tinggalkan dier bersendirian, lau ada masalah kita yang ada akan cuba tolong, aku takutlah ada yang terasa dengan kata2 kita yang selalu melepaskan rasa x puas hati begitu saje.
pilih ayat sebetul2nya, sebab aku kadang2 terasa jugak tapi sebab aku dah lama dengan korang aku x kesahkan sangat, itu yang buat 88 special ada yang penyabar dan tidak kisah, tapi kalau lama2 takut luka yang kecik membawa ke yang lebih parah.

Selain itu,
nape lau kita dah ada orang yang sayangkan kita, kita x hargainya dan sanggup melukakan hatinnya, bagai wan ckp "lau ada bunga ditangan perlu ke kita tengok bunga lain ditaman" pegang atau lepaskan yang sudah bersama dan menyayangi kita. AKu cakap bukan sebab nak kenakan sesiapa sebab aku cuma tengok dan cuba nak tegur tapi sebab atas nama "sahabat" mcm x sampai atie. So diamkan diri ini..."senyap:".......

Percutian...
x jadi sebab masalah kewangan, nama pun student...cuti panjang tapi itulah ada masalah hari yang tertentu seseorang x pergi so, xkan nak tinggalkan...x studiolah namanya, walau macam manapun lau di beri kesempatan mungkin bulan 1 nie kitaorang akan berkumpul...aku kena tgk jadual sebab takut ada modul, yang bekerja kenalah cari masa yang sesuai..peringatan pada diri aku dan yang lain...KUmPUL dUIt wei....yang marah2 sebelum nie, aku dan yang lain minta maaf kitaorang akan cuba...!!!!!!!

Masalah...
jangan risau angin yang kencang bertiup akan reda juga akhirnya, sabar ye kawan2 yang tengah tension ngan kerja (penindasan) masalah familly, masalah dalam studio88 tu sendiri ngan ahli yang dah lame, jumpa2 lah kitaorang...xmarah pun aku sayangkan studio nieh...maaflah lau wat korang terasa...teguran saja...ingat UniTE hehehe...dah de yang ketawa kan...SounDstage...
kenangan kat PD...heheheeheheh...aslkm..
)sleepless:)

Sepintas lalu

Hello Guys.
aku update sikit theme blog studio88 nie.
supaya nampak lebih meriah cikit.
ni pun aku amek masa skt kt lab wat mende ni.
xsempat aku nk godek2 theme ni.
kt kolej susah nk wat, sbb tnet abes slowr.
ok. goodluck guys bg yg akn hadapi exam.
dan selamat bekerja.

Last week...

wah dalam diam2 aku terima call...
cham:juna...
aku:eh sapa nieh..
cham:akulah cham..
aku:deh de per...
cham:aku dah kat jengka nie..????
??????? peh pehal plak mamat nie datang jengka...
heheheheh...

ayat atas nie perbualan aku ngan cham ngeee...
ada ke dier wat surprise datang jengka jumpa aku...
dah lah agak kehutan jengka nieh...tempat aku belajar..
rest of the story aku ngan cham outing g Lazaria minum2x..
banyak gak cer..Biewak yang nyaris2 telan cham...hahahaha.
kalau korang nak tau kau tanya cham, confirm kena gelak..
hehe..
thanx cham sudi jumpa aku..
dak2 Studio aku,najid,cham,dan yang tgh belajar nak exam..
pe lg bentang sejadah doa2kan lah kitaorang nie...Amin,

rest continue after sleeps...

Tak terungkap...




































Raya dan 88....enjoy limited

Aslkm...selamat hari raya kepada adik beradik 88. Sehari sebelum raya aku balik ke Kluang naik tren 2.00pg dengan kelambatannya. Aku menunggu, yelah nak balik raya nih. Nak jumpa kawan2 family dan of course yang tersayang. Raya kitorang tahun ni simple sebab semua dah ada tanggungjawab masing2 (kerja & study) . Tapi alhamdulillah sebab dapat jumpa semua dan aku minta maaf sebab ada dua tiga rumah yang aku xdapat pergi. Nah tgklah gambar2 raya 88 kitaorang....

Da*n I forget....!!!!













hehehe..amcm pandai x diorang posing...
mcm nak wat cover album plak...hehe Corpse xde sebab...ada kat belakang camera.

Location: Padang Tembak

Bersama.impian dan tanggungjawab

Heeeeheheh...tgk tajuk bkn main berat lagi, sabar ia akan dijelaskan tuk 5 minit yang memboringkan diri so....here goes.

BERSAMA : mungkin kita dulu ada masa berkumpul ramai2, hehehe besh tul walau kadang2 x cukup korum, perjumpaan yang kita semua buat mesti menjanjikan kepuasan, jamming : best sgt2 lagi2 lau dapat play lagu baru...masyuk tal dengan senyuman dier hahhahaha....aku nmpk tal...lagi3 bila si nabil tu wat rolling...puas tal ..ngeeemmm...pada yang lain terpaksa mendengar lalakan dan petikan dari Broken Amp kitaorang..thnx sebab bagi sokongan.... Minum outing : mcm dah jadi rumlah lau ada yang balik ke kluang kita mesti kuar minum...borak 2-3 pagi baru balik...hahahah...tal ngan wan kuar keta...

Impian : tahniah kepada 88 yang berjaya ,aku nampk sorg2 pergi tinggalkan kluang...yap kat al-ikhsan sama lah dengan tal...wan dah nak start kerja kat melaka...hehe...lama tu dier tggu...mgkin korg kenal sbgi "epal itu enak" ye ke wan...hahaha...nabil kat mantin,n9 training kitaorang doakan kejayaan ko bil..., bandung ngan akmal pun tgh working kat sushi kluang mall hehehe...cari wit tambahan katanya....besh2, aku ngan najid sambung belajar...dua2 kat pahang tapi susah nak jumpa sorry jid,chaz tgh nak graduate ayie...heeheh jge kedai ye...anyway..yang bestnya kitaorang berharap raya nie dapatlah jumpa...tal jgn lupa balik tau...

Tanggungjawab : aku cuma nak ingatkan ye kita ada tanggungjawab...jangan lupakan studio88 eh...heeeeee...kita jumpa dan mula dari sini dan harap 88 ttp menjadi sebahagian lakaran hidup kita ok...

p/s :so that all lah eh... aku harap semua baca post ni....huuuu, lau ada gambar terbaru bdak2 nie ti aku postt eh..

2 p/s : sayang anje heheheehhehe especially to yap

Penambahan Member Baru 88


Nampak x keganasan si Unta nie..huhuhh kitaorg panggil dier unta sebab dier belajar kat mesir...kawan kitaorg masa sklh rendah dulu2...jumpa balik nampak dier nie leh layan kepala so kitaorg pe lg try USHA dier ngeee.....dier pun setuju join kitaorg...hahahaha

Ping Pong dan Studio88

Nabil dan Cham menggunakan teknik menjolok buah rambutan...


Nie newest member....unta tah mana tercampak ke Mesir

Designer al-ikhsan dan wan yang mensempoikan diri duduk atas motor


Ayang kusayang


Tugu 88 dalam ingatan

hehehe masa UiTM cuti mengejut aku dah balik ke kampung so jumpalah dgan dak88 yang ada aktiviti baru iaitu berpinpong dan kebetulan ada pokok rambutan depan umah unta pe lagi , kitaorg pun mmg teringin nak makan yelh nak balik kmpung pun tggu rasa je...
hiihihih...
korang mmg insane...kuku crash.fall.living

bebelan dan kehendak

manalah bdak studio nie
on-9lah sekali sekala update.....
huhuhuhu

Cuti SEM with SiBliNGS

Heehehe...
a little taste of 88
masa niae a
ku tgh cuti sem...
ari2 g minum kuar malam
berborak sampai pg
huhu
kepada yang belum tgk transformer...
ruGi!!!

mmg best...


Tahniah...!!!!!


Kepada yang berkanaan ,hehehe tahniah dapat sambung ke peringkat yang lebih tinggi.. tercapai jgk cita2 kawan aku sorang nie.. peh...senyum dgn belanja makan sekali.. anyway u deserved it..
tepuk2x
kepada nare-g
dan yang masih menunggu surat dan keputusan
all the best...

aku doakan amin 88

Address dalam kenangan


Dahulu blog studio88 ni mggunakan address http://acroholic.blogspot.com
Tapi kini kami da tukarkan kepada alamat yg baru http://studio-88.blogspot.com

Yang memeranjatkan !

Address link yang lama telah ditukarkan direct link kepada satu web mcm syarikat mobile. KLMobile Nec. Aku pun xtau nape diorang brminat ngn address http://acroholic.blogspot.com
Haha.
video

Sambungan Bercuti: 11 Jan 2009

Lokasi: Dataran Pahlawan


Akak mentega yang penin dengan gelagat budak2 rempiu




Souvenir yang dibeli dari akak mentega.
Ada 10 bracelet tertulis: Studio88








:: Di hadapan menara Taming Sari ::




:: Hari yang betol2 memenatkan ::
:: Satu percutian 3hari 2malam yang sangat menarik ::
:: terima kasih kepada semua crew di atas komitmen yang diberikan ::


Antara barisan mesej yang menarik kami terima:


From tal:

pisang emas dibawa belajar,
pisang cumcum habis dimirdi,
hutang bebas abang tata,
studio88 jumpe lagi!



From nabil:

cici cirit munjrek tata,
rempiu cicit akak mentega,
da tibe korang semua balik sana,
Peace n fuck aku iringi bersama!
(olahan semula demi tatatp umum)


Bercuti: 11 Jan 2009

Banyak tempat yang dikunjungi:


Di Restoran Nasi Kandar Moy (Tokey majalah ujang nye)
Naseb baek belanjawan mencakupi bajet;
Kalau tak, memang aku boikot Ujang.
=P



Location: Eye On Malaysia
Kehadiran kami menarik perhatian mahkluk2 disitu.
=D




Mana bus ni??




Nampak ke?



Say mmmmm...



Budak2 ni sume da tua da;
haha



:: Tren 1 ::


Tal teringat kat akak mentega!



gaya lucu bandung.



uiii.. pak cik tata la ciii.
Rabak gerabak!



:: Tren 2 ::



uii.. melekat kat dahi la birbi...



Haruk!




:: Pandangan atas dari kren ::





:: Atas Tanah ::




Yah! Eye on Malaysia sudah ditawan.
Wan: Shoot!
Ecam: Yik!




tendangan penaka rempiu!



Ayang: Sebab tak gi skola;
korang didenda berdiri atas kaki sendiri!




:: ::


Mari - mari; barang baek!
Ada bran, mari beli!
Confirm puas ati!



Suara halus: Eeee.. studio88
Ecam: Ye, ade pe? nak autograph?hehe




Semua: Bosan dow pose takde awek!


Yah! akhirnya dapat umpan. Senyum!!

Ajid: Wei, tak aci dow awek ni tutup mulut!
Ayang: Mulut awek ni berbau sebab tu ar tutup.
Nabil & Ayie: Haha
Wan: Shoot! (tak abis2 ngan shoot ko)
Ecam: uuuuuu..
Bandung: (tak berkata2; tapi berniat jahat)
Tal: (membisu)


Semua pun happy!
=D



On the way nak gi dataran Hang Tuah.




Related Posts with Thumbnails
ad

Lepaking,Langsi,Hang out togther, and Living With eAch OtheR...

Our Friends

Cerita KedaiKopi